maandag 12 november 2007

Pilotproject Doarpsbân in NOFA-verband

Op 8 november besprak de Initiatiefgroep de volgende fasen van Doarpsbân. De NOFA-gemeenten, vertegenwoordigd door Tjitse Hogendorp (tevens wethouder van Kollumerland c.a.) staan helemaal achter het plan om vooruitlopend op een Interregproject een pilot uit te voeren waarin een aantal praktische zaken wordt uitgeprobeerd.

De belangrijkste overige initiatiefnemers zijn Geerten Eijkelenboom van Nederland BreedbandLand, Ytsen Strikwerda van Stichting Doarpswurk en Kabel Noord. Zij zaten om de tafel met leden van het technisch consortium dat de pilot gaat uitvoeren: Bart Verburg van Nijfinster en Martijn Goeman van Axtion. De twee laatstgenoemden hadden inmiddels een akkoord bereikt over het gezamenlijke optreden in dit Noordoostfriese project.

De komende drie weken wordt de praktische uitvoering door hen verder uitgewerkt, onder meer in een zo concreet mogelijk projectplan, met een heldere probleemstelling, een stappenplan, kostenoverzicht en vooruitblik op de toekomst.
Tezelfdertijd zal de initiatiefgroep actief verder op zoek gaan naar, zoals dat wordt genoemd, een "vraagconsortium" en een "aanbiedersconsortium".

In het vraagconsortium bevinden zich burgers en buitenlui, leerlingen en leraren, werkenden en werklozen, kortom, eenieder die actief gebruik zou kunnen maken van de 'virtuele loketten'. In de club met aanbieders hopen we gemeentelijke organisaties en afdelingen aan te treffen, voorts misschien bibliotheken of de Kamer van Koophandel. In de onderwijs- en zorgsector liggen ook mogelijkheden. Tot slot is het belangrijk dat er 'loketlocaties' worden gevonden. We kunnen er nog niet over uitweiden, maar dat ziet er veelbelovend uit.

GvH